Eutanasia tarkoittaa sitä, että joku päättää toisen henkilön elämän armosta tarkoituksenaan helpottaa pysäyttämätöntä ja vakavaa kärsimystä. Tämä saattaa johtua onnettomuudesta, jolloin potilas kärsii kovista kivuista. Eutanasiasta käytetään myös nimitystä avustettu itsemurha, armokuolema, lääkärin avustama kuolema (itsemurha) ja lääkärin avustama itsemurha (kuolema).

“Avustetun itsemurhan” määritelmästä on niin usein erilaisia tulkintoja. Yksi useimman ihmisen hyväksymistä on ”tarkoituksenmukainen kuolettavasti sairaan potilaan kuoleman edistäminen perheenjäsenen, lääkärin tai jonkun muun avustuksella.”

Joidenkin mielestä määritelmä tarvisi lisää sanoja, kuten ”tavoitteena helpottaa vakavia kipuja”, mutta toisten mielestä kuolemansairaus on jo hyvä syy yksinään.

Jotkut ottavat tämän määritelmän tapana lopettaa jonkun elämä kivuttomasti, kun taas toiset ovat samaa mieltä vain, jos siihen sisällytetään viittaus sietämättömään kärsimykseen.

Useimmissa maissa on laitonta suorittaa eutanasiaa toiselle ihmiselle. Tämä on näin huolimatta potilaan tilanteesta. Yksi esimerkki tällaisesta maasta on Iso-Britannia. On laitonta avustaa ketään itsensä tappamisessa, ja siitä voi seurata vakava rangaistus tai 24 vuotta vankilassa, jos jää kiinni. Lait kuitenkin vaihtelevat Yhdysvalloissa osavaltioittain.

Eutanasiavaihtoehdot ihmisille

  • Tahdonvaltainen eutanasia – Potilaan luvalla suoritettu Eutanasia. Tämä on laillista muun muassa Alankomaissa, Yhdysvaltojen osavaltioissa Oregonissa ja Washingtonissa, Luxemburgissa ja Belgiassa.
  • Tahdonvastainen eutanasia – Tämä suoritetaan ilman potilaan lupaa. Päätöksen tästä tekee joku muu, koska potilas itse ei pysty ilmaisemaan itseään. Läheinen perheenjäsen voi myös tehdä päätöksen.

Eutanasian menettelytavat

  • Passiivinen eutanasia – tapahtuu, kun elintoimintoja ylläpitävä laite irrotetaan potilaasta. Tämä määritelmä ei kuitenkaan ole tarkka. Esimerkiksi jonkun mielestä lääkäri suorittaa passiivista eutanasiaa annostellessaan potilaalle vahvoja kipulääkkeitä, jotka vahingoittavat potilasta. Useimmat ovat kuitenkin sitä mieltä, että termi on väärä – lääkärillähän ei ollut aikeena päättää potilaan elämää.
  • Aktiivinen eutanasia – tässä haitallisia aineita, kuten Nembutalia, laitetaan potilaan kehoon. Toisin sanoen se on elämän päättävä teko potilaalle. Joko potilas itse tai lääkäri annostelee lääkkeen kehoon. Aktiivinen eutanasia on paljon kiistellympi aihe kuin passiivinen eutanasia. Monen mieli on riekaleina uskonnollisten uskomusten vuoksi, kiihkeistä mielipiteistä liittyen asiaan, eettisistä uskomuksista ja asian moraalisuudesta. Se on ollut mehukas ja kiistelty aihe monia vuosia.

Onko eutanasia kivutonta ihmisille?

Tämä riippuu tavasta, jota käytetään. Tavat, kuten Nembutalin annosteleminen potilaan kehoon, eivät ehkä ole kivuliaita. Jos elintoimintoja tukeva kone irrotetaan ilman lääkitystä, potilas saattaa kokea kipua ennen kuolemaansa. Pitää kuitenkin muistaa, että yksikään kuolema ei ole 100-prosenttisesti kivuton. Potilas kokee väistämättä kipua, vaikka vain sen 5 minuuttia.

Eutanasia Nembutalilla

Nembutal on kauppanimi pentobarbitaalille, jota käytetään hidastamaan hermostosi ja aivojesi toimintaa.

Nembutalin yleiset käyttöaiheet

  • Jos Nembutalia ottaa yliannostuksen, se johtaa rauhaisaan kuolemaan, mikä tekee siitä hyödyllisen itsemurhaa aikoville henkilöille. Maissa, joissa se on laillista, Nembutalia käytetään mahdollisena avustetun itsemurhan helpottajana kuolemansairailla potilailla.
  • Nembutalia voidaan käyttää myös lyhytaikaisena lääkityksenä unettomuuteen ja ensiapulääkkeenä kohtauksissa.
  • Lääkärit käyttävät Nembutalia myös nukutuslääkkeenä kirurgisissa toimenpiteissä.

Barbituraatit eutanasiassa

Barbituraatit kuuluvat lääkkeiden synteettiseen ryhmään, joka tunnetaan myös unilääkkeinä. Jos nauttii barbituraattipillerin, ahdistuksen kokeminen vähenee ja alkaa väsyttää. Barbituraatit myös vähentävät laittomiin lääkkeisiin liittyviä komplikaatioita. Tällaisia lääkkeitä käytetään yliannostuksena eutanasiassa. Useimmat maat ovat kieltäneet monien barbituraattien käytön ja myynnin, mikä rajoittaa sen sen laillista saamista.

Barbituraatin muodot

Useimmissa tapauksissa barbituraatti on pillerin tai kapselin muodossa. Huumeidenkäyttäjät kuitenkin murskaavat pillerit jauheeksi, lisäävät siihen nestettä saadakseen liuoksen, jonka he sitten ruiskuttavat suoneen. Suun kautta nautittava vaihtoehto on ruiskeita suositellumpi, koska suun kautta nautittu pilleri alkaa vaikuttaa suhteellisen nopeasti, ja ruiskeen käyttö voi aiheuttaa paiseen tai tulehduksen, jos lääke ei osu suoneen tai injektio tehdään ihon alle. Toisinaan, jos barbituraattiliuosta ruiskutetaan valtimoon, vaikutuskohta voidaan joutua amputoimaan estämään etenevää kuolemaa.

Mistä barbituraatteja saa laillisesti

Multikansalliset lääkevalmistajat teollisuusmaissa valmistavat Barbituraatteja laillisesti, vaikka sen tuotanto on radikaalisti vähentynyt korvaavien ahdistusta lievittävien ja rauhoittavien lääkkeiden takia, joilla on vähemmän vakavia sivuvaikutuksia. Yhdysvallat tuottaa 300 tonnia barbituraatteja vuodessa, mutta ostaakseen niitä pitää olla resepti.

Ratkaisu eutanasiaan kaupastamme

Olemme luotettava kauppa, joka auttaa sinua tekemään eutanasian kuin sinä tekisit rakkaallesi. Meillä on mukana koko tuotanto avustamassa sinua prosessissa. Blogimme on myös täynnä tietämystä tästä aiheesta. Vieraile sivuillamme tänään ja opi lisää aiheesta.